Mit jelent ez az egész nekem?

2016. február 22. - Ebakadémia

Szeretném megmutatni, hogyan állok én pontosan ehhez a témához, mi az ami belülről vezet (a kérdésekért köszönet a Legacy TTF képzésének)

ilovedogs.jpg

Mit jelent neked a kutyázás/kutyanevelés?

Röviden? Mindent.

A kutyázás, a kutyatartás számomra mindig is természetes volt. Gyerekkorom óta körülöttük sertepertéltem, képes vagyok idegen kutyákra köszönni az utcán (nem, nem ugrom rájuk simogatva), szóval számomra olyan sokat ad a kutyás lét, amit nehéz szavakba öntenem.

A kutyázás elfogadás, szeretet, kötődés, időtöltés, mozgás, ami nem kizárja, hanem kiegészíti az emberi kapcsolatokat. A nevelt kutya pedig az, ami mindezt lehetővé teszi.

Mi a célod kutyásként?

Nincsenek szigorú céljaim, nem akarok versenykutyás lenni. És nem várom el ezt mástól sem. Magánemberként a célom, hogy a kutyámnak teljes, elégedett életet nyújtsak, mindezt a társadalom mellett és nem ellenére. És ehhez kell a nevelés, a kutya megértése. Pontosan ez a célom az Ebakadémiával is.

Szeretném az Ebakadémiával elérni azokat (is), akiket a nagyon komolyan vett kutyázás megrettent, akik szeretnének jobban kutyázni, de nem akarnak kutyások lenni, nem akarnak versenyekre járni. Akik egyszerűen csak szeretnének egy problémamentesebb kutyás életet. A hétköznapi kutyásokat, nemtől, kortól, mindentől függetlenül. Azokat akik csak egy lépéssel kezdenének.

Mit várhatunk tőled?

Hogy beleteszem ebbe a szívemet, hogy minden erőmmel és tudásommal segíteni kívánok. Hogy szeretem a kutyákat, és szeretem a gazdáikat is.

Miben hiszel?

Alapvetően az elfogadásban és a szabadságban. Minden oldalról. Nekem jogom van kutyát tartani, másnak joga van félni tőle. Hiszek a pozitív nevelésben. Hiszek a kutyák erejében. Hiszek a városi kutyák létjogosultságában. Hiszek abban, hogy jól tartott és nevelt kutya, mind az egyén, mind a társadalom haszna.

 Milyen tapasztalatokra építesz?

Gyerekkorom óta kutyások között vagyok, hamar szereztem magamnak sétáltatni való kutyát (rokonét, barátokét), jártam menhelyekre kutyázni, végeztem kiképzésvezetői tanfolyamot, közreműködtem segítőként tanfolyamokon, van saját kutyám (legnagyobb tanítómesterem) és versenyszinten agilityztem. Ezek mind adtak ahhoz, aki most vagyok.

Milyen elméleteket, modelleket használsz?

Alapvetően a pozitív nevelésben hiszek, korrigálással. Ismerem és használom Karen Pryor, Fennel, vagy éppen a tükör módszerek egy részét. Folyamatosan képzem magam, keresem és alakítom azokat a módszereket amikről úgy gondolom működnek. Fejlesztem magam emberségből is (lásd a fent említett TTF (tréner-teamcoach-facilitátor) képzés), hogy minél könnyebben szót értsek a gazdákkal is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr138413262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.